Het Coronavirus en het onderwijs: wat hebben ze met elkaar te maken? Wel, het is zoals premier Rutte zei: “Het coronavirus (COVID-19) houdt ons land in zijn greep!” En om de risico’s op besmetting voor de bevolking zo klein mogelijk te maken, besloot de overheid voor de tweede keer, de scholen te sluiten. Kinderen uit het basis- en voortgezet onderwijs kwamen opnieuw volledig thuis te zitten.
Het gevolg van deze onwenselijke en abnormale situatie is, dat scholen improviseren met online onderwijs. Ouders op hun beurt, moeten noodgedwongen hun kroost nu ‘thuisonderwijzen, naast hun eigen werk en huishouden’. Voor de één betekent dit een regelrechte ramp met veel impact op het privé- en gezinsleven dat ontregeld raakt en onder extreme stress komt te staan. Voor de ander is het wellicht ook een kennismaking met de eigen, verborgen talenten. Een andere noodgreep om uitval van leerlingen uit het onderwijs te voorkomen, is het dit jaar misschien wel wéér het versoepelen van de overgangsnormen én exameneisen. Want via deze truckendoos kunnen de meeste scholieren toch gewoon over of worden de (vaak niet zo trotse) eigenaar van het ‘papiertje’.
De een na de andere noodgreep van de scholen, leraren en ouders kan helaas niet voorkomen dat menig scholier een leerachterstand heeft opgelopen. Het nieuws maakt hier regelmatig melding van. En zo zitten vele kinderen en ouders nu met de gebakken peren: hoe nu verder; hoe die huiswerk- en leerachterstand in te halen? Het is voor scholen en leraren geen eenvoudige opgave om zoveel leerlingen bij te spijkeren, gezien het feit vele docenten zelf zijn geveld door corona. En dan helpt het beperkte aantal contacturen ook niet mee: een groot deel van het onderwijs vindt plaats door middel van online afstandslessen. Leraren geven aan dat zij lang niet zoveel lesstof kunnen overbrengen dan normaal het geval is. De materialen en middelen zijn ontoereikend voor online onderwijs. Maar ook het medium zelf laat te wensen over: leerlingen en studenten bereiden zich slecht voor op de online les of kunnen zich niet concentreren zo alleen achter het scherm.
Corona achterstanden die niet opgelost kunnen worden door school of door hulp van ouders/verzorgers, vragen om een andere aanpak. Externe studiehulp van een privéleraar kan uitkomst bieden met individuele en intensieve bijles, huiswerkbegeleiding of examentraining. De studiehulp kan fysiek en aan huis plaatsvinden met inachtneming van 1,5 m afstand en … mondkapjes op! Echter, deze manier van bijles biedt geen 100% bescherming tegen Covid-19. Maar online bijles: les op afstand via internet biedt dat wel!
Bij online bijles, huiswerkbegeleiding of examentraining, zie je de bijlesleraar, huiswerkbegeleider of examentrainer via de webcam (met bijv. Zoom, Skype). Je spreekt 1-op-1 met elkaar via de luidspreker van je laptop of tablet. Zo is er toch persoonlijk live contact, maar wel Coronavirusvrij! Doordat de les persoonlijk en 1-op-1 is, is er alle gelegenheid om rustig je vragen te stellen. Je wordt ook niet afgeleid en de leraar trekt jou anders snel weer bij de les! Lees hier hoe een online bijles precies gaat! Maar waar vind je een geschikte online bijlesleraar?
Dit platform Bestebijles.com biedt online bijlesaanbieders ruimte om hun online diensten aan te bieden. Hiertoe kopen zij een persoonlijk profielpagina in Bestebijles.com. Zij zijn bekwaam in het vak waarin bijles nodig is én zij zijn zeer enthousiast om scholieren/studenten te helpen hun leerachterstand in te halen en weer op niveau te komen. Voor betere cijfers natuurlijk! Kijkt u zelf in de vergelijker bovenaan de pagina. Kies ‘Online les’…. en vergelijken maar voor de juiste bijlesleraar en de beste bijles op maat!
Naast externe studiehulp, kunnen scholieren ook veel zelf doen om mooie voldoendes te scoren. Natuurlijk allereerst met het lesmateriaal van school. Maar altijd zijn er wel onderwerpen die niet direct begrepen worden. Even aan de leraar vragen gaat nu echter niet! Wat is het dan fijn als er huiswerk- en studielinks en uitlegvideo’s voor dat lastige vak zijn. Kijk snel bij onze gratis te downloaden studietools! Zo kan ook uw kind toch zélf (of samen met u), zich de leerstof eigen maken en extra oefenen! Én het coronavirus trekt mooi aan het langste eind!
Heb jij moeite met het maken van een goede tentamenplanning of examenplanning? Mis de Examenplanner Plus dan niet. Speciaal voor jou geprogrammeerd. Kies voor deze slimme planner, als jij je tentamen- en examenweken effectief wilt plannen, voorbereiden en aanpakken! Want jij weet wel dat een goede en ruime tentamen- en examenplanning betekent dat jij op tijd alle tentamen- en examenstof moet leren. Zonder deadlines of examenstress … da’s wel zo fijn!
Je kunt jouw activiteiten verdelen in categorieën en ze een omschrijving meegeven:
De planner zet de activiteit in de juiste categoriekleur en op de juiste plek in de planner. Jij herkent zo snel wat je doen moet, voor welk vak en met wie. Je hebt nu een goed overzicht over je werk. Je ziet ook snel of de tijd die je aan studeren en aan ontspanning besteedt, wel in balans is.
Want je tijd voor studie mag natuurlijk niet in de knel komen door te veel afspraakjes, maar er moet ook wel tijd overblijven voor sport, sociale afspraken en urgente zaken. Overlaad jezelf dus niet en pas je planning zo nodig aan. Houd de controle over je examenvoorbereiding!
1,082 total views, 3 views today
Bestebijles.com gebruikt cookies om de website te verbeteren, persoonlijker te maken en om voor jou relevante advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan hiermee akkoord te gaan.
JULLIE REACTIES!
Via E-mail, Facebook, YouTube en Linkedin